lauantai 22. kesäkuuta 2013

Jalallisia ja siivekkäitä


Aina ei tarvitse lähteä pihaltakaan minnekään nähdäkseen luonnoneläimiä. Tämä jänis asustelee luultavasti pellollamme, sillä olemme sen nähneet jo usein pihapiirin lähettyvillä, eräänä aamuna se oli tutkimassa varispoikasten kanssa autokatostammekin.


Perhoset ovat edelleen kateissa, varsinkin päiväperhoset. Tämä otus löytyi päivänpaisteelta piilossa erään levyn takaa. Meidän kirjoistamme löytyi vain päiväperhoset, joten joudun varmaankin investoimaan joku päivä yöperhosoppaaseenkin jos tuumaan saada selville tämän kaverin nimen.Onkiretkellämme tämä siivekäs teki selväksi sen, että pesä on jossain lähellä ja ettei tunkeilijoita sinne suvaita. Täytynee vielä kaivaa lintukirjakin esille. Joku kahlaaja tämä on, vaan mikä...?


Ja kuten sanottua, opas yöllisistä lentelijöistä olisi siis tarpeen. Mikä lie yökkönen löytyi ahomansikan lehdeltä, loistava valepuku sillä on!


Ja takaisin nelijalkaisiin, nyt peuroihin. Tämä yksilö oli kaiketi hyttysiä paossa peltoaukealla. Kovin se oli tuttavallisen oloinen, kun ei paljon autosta piitannut. Mutta nyt takaisin juhannuksen viettoon - pitäkäähän toisistanne huolta!

Ei kommentteja: