perjantai 23. elokuuta 2013

Tomaattia, tomaattia...tomaattihilloa

Jos tänä kesänä on saanut keksiä reseptejä kesäkurpitsalle, niin on sitä saanut tehdä tomaatillekin. Löysin tällaisen ohjeen, jota on nyt tullut tehtyä muutama purkki. Teinpä pari erää huomenna järjestettävälle pihakirppiksellemmekin. Ainoa mitä muutin ohjeeseen oli tomaattien kalttaus. Hillosta tulee silosempaa, kun kastelee tomaatit, joihin on tehty ristiviilto toiseen päähän, kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi. Näin kuori alkaa ratkeilla ja se on helppo kuoria pois. Mutta tässä ohje, olkaa hyvä!


TOMAATTIHILLO
1 kg kypsiä tomaatteja
0,5 kg sokeria
1 sitruuna
1,5 dl rusinoita
1,5 tl hilloamisainetta (punainen Melatin)

Kalttaa tomaatit ja lohko ne kattilaan. Kuori hyvin pesty sitruuna perunankuorimaveitsellä. Keitä tomaatit, rusinat ja keltaiset sitruunan kuoret pehmeiksi. Soseuta. Lisää sokeri ja sitruunanmehu. Kiehauta. Sekoita Melatin vesitilkkaan, lisää  seokseen ja keitä seosta vielä 2 minuuttia. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje heti. Jäähdytä ja säilytä viileässä. Hillo maistuu mm. liha- ja linturuokien kanssa, kaalikääryleiden ja viilin kanssa tai voileipäkeksien ja paahtoleipien päällä jne. Taitaa vain mielikuvitus (ja itse kunkin makutottumukset) olla tässä rajana.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oisinpa lähempänä,pyörähtäisin "pihakirppiksellä"
...ehkäpä ens kesänä;))
On varppina hyvvää:)nam´´


-lumiukko-

Tuulenpesä kirjoitti...

Tulepas sitten ensi kesänä - vähän jo suunnitelimmekin josko pidämme tapahtuman toiste, ihmisiä oli mukavasti liikkeellä. Ja tomaattihilloakin meni mukavasti kaupan.