sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Laminoitu tarrajoulukalenteri


Päätimme kerrankin olla ajoissa ja tehdä lasten kanssa jonkinlaiset omat joulukalenterit, viimeinkin! Suklaaversiot on ihania, vaan muksujen ollessa tietyssä iässä ainakaan kaupan versiot ei tarkoitukseen sovellu - houkutus mussuttaa herkut joulukuun 1.pvä on aika suuri :)

Laatikkoversioita en jaksanut nyt miettiä, kaikille kolmelle kun pitäisi kerätä aika iso pino esim. tulitikkulaatikoita siihen tarkoitukseen. Niinpä ideoimme seuraanvanlaisen tarrakuusen. Piirsin lapsille A4-kokoisen joulukuusen, josta piirsin mallit heidän valitsemilleen pahvinpalasille.

Lapset koristelivat kimalleliimalla, paljeteilla ja tusseilla kuusensa. Osa koristeltiin molemmin puolin, osasta vain toinen puoli. Sen jälkeen annoimme kuusten kuivua ja kaivoimme esille ystävältä lainatun laminointikoneen.


Laminoinnin jälkeen alkoi seuraava vaihe: kuusenjalan teko. Lapset valitsivat värillisiä puuhelmiä ja huopaa, joista jalat tehtiin. Helmet pujotettiin villalankaan  - samalla langalla sidottiin huovalla päällystetty tulitikkulaatikko.


 Samalla askartelulla syntyi ystävän muksuillekin omat kuuset.Osaan kuusista käytimme kierrätyspahvia.


Nyt meidän pitäisi muistaa vielä kirjoittaa tontulle kirje: "Rakas joulutonttu, ehtisitkö tuoda meidän kalentereiden laatikohin joulukuussa tarroja kuuseen liimattavaksi?"

Eilen oli uusimman kummilapsemme ristiäisetkin. Sinne vein lahjaksi rautalangasta vääntämäni vaaleanpunaisen enkelin sekä askartelemani kortin. Kaikkea kaunista, hyvää ja onnellista pienen ihmisen taipaleelle!


2 kommenttia:

Liisan kotona kirjoitti...

Parasta varmasti on, että lapset pääsivät yhdessä tekemään ja onhan se kivempi kuin kaupasta ostettu ja myös persoonallinen. Ihanan kortin ja enkelin olit saanut aikaan. Liisa

Tuulenpesä kirjoitti...

Tattista Liisa! Lapset oli innolla mukana, ja taisi mukavaa tehdä ne kalenterit myös kavereille! Jospa nuo kalenterit säilyisivät laminoinnin ansiosta useamman vuoden. Kiva kun tykkäsit enkelistä ja kortistakin :) Ristiäiset on hellyttäviä juhlia!