maanantai 30. maaliskuuta 2015

Pääsiäispupu koivunrisuista ja raeruohokipot limpparipulloista


Lasten kanssa puuhasteltiin viime viikolla purkit raeruohoa ja ohraa varten. Leikkasin valmiiksi kolmesta isosta muovisesta limpparipullosta yhden jänön ja kaksi karhunmallista otusta.

Lapset valitsivat otuksilleen pehmopalloista hännät ja nenät. Huovista he leikkasivat korvat ja piipunrasseista pätkivät viikset. Viimeiseksi he liimasivat valitsemansa askartelusilmät. Loppujen lopuksi meille syntyi yksi hiiri, yksi pupu ja yksi nalle.

Näin päästiinkin kylvöhommiin. Ja nyt odotellaan sitä kasvun ihmettä!

Näitä purkkejahan voi pääsiäisen jälkeen käyttää vielä vaikka yrttien kasvatuksessa.


Blogissa Tee se itse -ideoita puutarhaan oli hauska vinkki tehdä koivunrisuista ja pajunoksista pääsiäispupu (http://teeitsepuutarhaan.blogspot.fi/2015/03/pupukranssi-nro-2.html). Alkuperäinen ohje on Maaseudun Tulevaisuuden Kantri-liitteestä.

Meillä askarreltiin samaa pupua kylän yhteisessä pääsisäisaskarteluillassa viime viikolla. Itse jätin pajunoksat pois ja jalostin ajatusta aavistuksen eteenpäin. Lisäsin napin nenäksi ja rautalangat viiksiksi. Pupusta ei ehkä tullut niin kovin viimeistellyn näköinen, kun välillä avitin muksuja heidän omissa puuhissaan :)


Hauskaa pääsiäisen aikaa kaikille! Ja olen saanut uuden lukijankin - tervetuloa joukkoon!

2 kommenttia:

Liisan kotona kirjoitti...

Hauskat pääsiäisaskartelut. Tuo risupupukin on aivan valloittava :) Ps. blogissani on sinulle haaste terv Liisa

Anonyymi kirjoitti...

Iloista pääsiäistä!!

ihania pupujusseja olette tehneet äiti+lapsukaiset:)

-lumiukko-