torstai 9. huhtikuuta 2015

Kuinka tuhota hetkessä 10 Marimekon paitaa?


Aikojen saatossa kaappiimme oli kertynyt useampi Marimekon paita. Monet olivat käytössä jo rispaantuneet ja saaneet ylimääräisiä väriläiskiä. En raaskinut vielä kuitenkaan laittaa paitoja eteenpäin, vaan päätin hyödyntää iloisen väriset kankaat nähtyäni Marttojen sivuilla ohjeen 5 minuutin piposta.

Marttojen videon perusteella en vain hoksannut alasauman ompelua. Selkeämmän ohjeen löysinkin täältä Lähiömutsin blogista: http://www.mutsiavautuu.com/2013/05/diy-viiden-minuutin-trikoopipo.html

Siispä tuumasta toimeen ja leikkaamaan pipoja! Suit sait sukkelaan niitä saikin valmiiksi saumurilla.
Pipojen ompelusten jäljiltä jäi vielä kasa hihanpalasia - eikä niitä tietenkään raahkinut laittaa roskiin. Vaan mitäpä niistä...pyörittelin niitä hetken pöydällä kunnes hoksasin, että niistähän saa vallan mainiot hamoset tytöille pienellä vaivalla! Leikkasin vain hihat auki ja saumat pois. Sen jälkeen samankokoiset hihat sommittelin yhteen ja ompelin saumurilla mekoksi. Vyötärölle kiinnitin leveän resorin ja alalaidan huolittelin vain saumurilla. Tadaa, pari hamostakin valmiina eikä aikaa mennyt paljon mitään!
Värikkäitä päiviä teille kaikille!

2 kommenttia:

Liisan kotona kirjoitti...

Siinäpä tuli paidat hyötykäyttöön ja vielä sievä hamonen :) Hyvää kierrätystä. Terkuin Liisa

Tuulenpesä kirjoitti...

Kierrätys kun on lähellä sydäntäni, niin aina pitää yrittää kaikesta vielä vääntää jotain uutta :)