lauantai 25. tammikuuta 2014

Nukkekoteja ja nukkekoteja

Meillä on lasten kanssa yksi ikuisuusprojekti, nimittäin nukkekoti. Ostin tämän puisen nukkekodin noin kolmisen vuotta sitten, eräs vanhaherra tekee näitä naapurikunnassa. Itsestä tuntuu, ettei koti ole valmistunut paljonkaan vaikka toisaalta...maalasin puuvalmiin kodin kokonaan ylijääneillä talomaaleilla ulkoapäin samoilla väreillä kuin oma kotimme on. Lattiat ja osa seinistä on maalattu, jopa tapetoitu. Ostin myös samalta nukkekodin tekijältä kasan puuvalmiita huonekalujakin, niitä ollaan maalattu sitten askartelumaaleilla. Ja koskapa tämä on aivan lasten leikeissä mukana, olen yrittänyt (liekö onnistuin?) käyttää enemmän värejä kuin olisin "itselleni" tehnyt. Vaatimaton nukkekotimme valmistunee pikkuhiljaa, etsii tyyliään ja asukkejaan...Onpa minulla haaveena ihan äidin oma nukkekotikin. Sitä varten ostin joskus heräteostona kirpparilta tämän tyylihuonekalun sekä muita tilpehöörejä. Joudunpa vain ajanpuutteen (ja tilanpuutteen) vuoksi toteamaan, että taitaa jäädä haaveeksi. Ehkä teen pikkaraiseen vitriinikehykseen pikkaraisen kamarin, seinälle ripustettavaksi - kaikkia haaveita ei ole tarkoitettu toteutettavaksi vai onko?


Mutta meidän naapurin täti on toteuttanut haaveensa! Tässä kuvia hänen yli 10 vuoden projektistaan, valmiiksi nukkekoti ei kuulemma ikinä tule! Jospa minunkin vitriinikaappini on laajentunut kymmenen vuoden päästä näihin mittoihin...
Pari linkkiä niille, jotka haluavat toteuttaa myös nukkekotihaaveensa: nukkekoti Väinölän blogi http://maria-malmstrom.blogspot.fi/  sekä nettikauppa Nukkekoti ja Lelu, www.nukketalo.net.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille! 
Ps. Tekniikka ja tietokoneet ovat olleet viime aikoina minua vastaan - siitä johtuen en ole päässyt vastaamaan lukijoille, jotka ovat jättäneet sivuilleni kommentteja - pahoittelen kovasti! Yritän ratkaista ongelman mahdollisimman pian!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

APUA !!!! :)) :))
ihania,niin ihania. :)) :))
hyvää sunnuntain jatkoa!!

-lumiukko-