keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Istukaa kukkaset, olkaa hyvä!

Löysin mökkimme vintin uumenista vanhan, kulahtaneen ja rikkinäisen puutuolin. Kaikesta huolimatta tuoli oli puhuttelevan siro ja kaunis muodoiltaan. Jotain jatkokäyttöä sille piti siis keksiä. Ensin suihkaisin vedellä enimmät hämähäkinverkot ja pölyt pois. Sitten porasin pari ruuvia, jotta sain istuinkehikon jotensakin kuosiinsa. Sen jälkeen leikkasin katiskaverkosta pyöreän palasen, jonka sain sujuvasti kiinni tuolin istuinosaan vain taivuttamalla reunat, pohjan jätin kuppimaiseksi.


Sen jälkeen käväisin metsässä hakemassa sammalta, jolla vuorasin "kupin". Mullan lisäyksen jälkeen olikin vuoro värinokkosen, muratin ja lobelian. Istukaa kukkaset, olkaa hyvä!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämäpäs oli kiva idea :)
Anne

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitos Anne! Vielä ehtii tälle kesälle tehdä tämmöisen, vaihtaa vain syksymmällä tilalle syyskukkia.

Laura kirjoitti...

Hyvä idea ja kaunis toteutus!

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitos Laura. Jossain joskus nähnyt vastaavan idean toteutetun ja se oli jäänyt mieleen. Sopivan tuolin tullessa vastaan piti tätäkin siis kokeilla.

Nukke kirjoitti...

On hieno !!! En oo tajunnu että kanaverkkoa istuimeen , vaan virittelin puotilankaa siihen ku oon tehny vanhasta Venetsia-tuolista tollasta. ja mullahan on kanaverkkoa ku oon tehny siittä sammalkarhunkin. ookko muuten tehny sammalkarhua kanaverkosta ja sammalesta ??

Tuulenpesä kirjoitti...

Tattista Nukke! Kanaverkosta sai istutuskuopan aika näppärästi, ja sitä voi käyttää ensi vuonna sitten uudestaan. Olen tehnyt sammalkarhuja, minun pitäisikin niistä päivitellä kuvia tänne myös - hyvä kun tuli mieleen! Tein toisen sammalkarhun juuri styroksimallin päälle - laitanpa tosiaan kuvia, jahka ehdin!