torstai 25. heinäkuuta 2013

Tunnistusapua ystäväiseni!

Löysin tässä joku päivä sitten uuden asukin kukkapenkistäni. Yritin kaivella pääkopastani muistikuvaa moisen kukkasen istuttamisesta vaan enpä löytänyt. Siis karkulainen, jostain tupsahtanut tänne meidän tontille. Vaan kukka on nimeä vailla. Tunnistatko sinä ystäväiseni sen?Nuppuja on muutama ja niitä kasvi on pukannut hiljalleen tulemaan. Kukka olisi varmaan kukkinut jo kuukausi sitten, vaan lapset onnistuivat katkaisemaan kukkavarren. Itse kasvi on noin 25-30 cm korkea. Itse nopeasti pengoin kirjoja läpi ja selasin nettiä tunnistaakseni sen. Konnanlilja oli ainoa, joka jotenkin vastasi kuvausta. Vaan tämä omassa penkissäni jököttävä kukka ei ainakaan vielä ole aukaissut kukkaansa niin aukinaiseksi kuin konnanliljalla on, vaan on pitänyt visusti sen supullaan. Kovasti kiinnostaisi tietää, josko minun kannattaa tätä kukkasta vaalia vai onko se joku viheliäinen rikkakasvi  - tosin varsin kaunis sellainen?

2 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

Kuvan perusteella näyttäisi minusta Pisamakellolta. Voisi myös olla sitä muistuttava Täpläkello. En ole asiantuntija, mutta kuvista näyttää hyvin samanlaiselta.

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitos Tuulia - sinuun vähän luotinkin asiassa! Muutakin kautta sain infoa, jotta pisamakellolta näyttäisi. Mietin, että onkohan karkulainen tullut viime vuonna taimistolta ostamani julianesikon mukana - muuta selitystä en osaa antaa. Vaan nytpä tiedän, mihin kukkasen laitan (pitäähän sen aion tietenkin) - ilmeisen kova kukka leviämään, joten sen mukainen paikka olkoon! Mutta mihinkähän oli muuten hävinnyt se julianesikko...