keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Suolaista ja makeaa kesäkurpitsasta

Lämpimät ilmat ovat taanneet satoa kesäkurpitsasta. Tässäpä pari ohjetta, jos teillä on sama ongelma kuin minullakin - jääkaappi täynnä kurpitsaa...

KESÄKURPITSA-PERUNALÄTYT (n. 20 pientä lättyä annoksesta)

- ohjeen ainesmäärät on sinnepäin, koska tein oman versioni tyyliin "mitä kaapista/kasvimaalta löytyy"


1 kesäkurpitsa n. 400g raastettuna ja valutettuna
saman verran perunaa raastettuna
n. 1/2 dl juustoraastetta (meidän jääkaapista löytyi Oltermannia)
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl grahamjauhoja
yrttisuolaa
valko- ja mustapippuria
tuoreita yrttejä (minä laitoin mitä pihaltani löysin: basilikaa, kiinalaista ruohosipulia, persiljaa)
valkosipulia, jos haluaa (minä tietenkin laitoin)

Sekoita kaikki ainekset ja paista ohukaispannulla voissa tai öljyssä muutaman minuutin verran molemmin puolin. Valmista. Sitten siihen makeaan ohjeeseen...



KESÄKURPITSAKAKKU

3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä (joka tietenkin loppui minulta kesken)
4 dl kesäkurpitsaraastetta (kerran jatkoin tätä ananasmurskalla)
5-6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
(0,5 tl suolaa) (tätä en sitten muistanut...)
2 dl pähkinärouhetta (joskus olen korvannut tämän mantelirouheellakin)
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kurpitsaraasteeseen öljy ja sekoita se joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään ja lisää lopuksi taikinaan. Kaada taikina pitkänomaisiin vuokiin (minulla ei sellaisia ole, joten humpsautin taikinan normaaliin kakkuvuokaan). Taikina-annoksesta tulee kaksi reilua vuokaa. Paista 175 asteessa runsaan tunnin ajan. Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen, jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.




Ei kommentteja: