torstai 11. huhtikuuta 2013

Vielä pääsiäisestä...

Pääsiäinen tuli ja meni vaan jotain jäi siitäkin pyhästä jäljelle. Luin kuuluisasta Niksi-Pirkasta vinkin suklaamunien muovikuorien uusiokäytöstä. Eli niiden avulla voi huovuttaa pesukoneessa huopapalloja! Meidänhän piti lasten kanssa tietenkin testata tätä:


Hyvin toimii kunhan muistaa muutaman jutun: tee kuoriin 10-20 reikää vaikkapa porakoneella. Täytä kuoret huopuvalla villalla, mutta älä laita villaa liika tiiviisti äläkä laita kuorta täyteen, noin 2/3 riittää (muuten palloista tulee enemmänkin munan mallisia kuin palleroita!). Laita täytetyt kuoret pesupussiin (osa kuorista nimittäin saattaa pesun aikana aueta) ja normaalin pyykin sekaan pesukoneeseen. Ja tadaa - palloja tulee! Itse vielä laitan kertaalleen pallot pyykin sekaan pyörimään, jotta niistä tulee tiiviimpiä. Ja suurimmalle osalle teen vielä kolmannenkin pyörityksen pesukoneessa - otan vain pallot pois kuorista ja laitan ne pesupussiin.

Lapsiperheessä pyykkiä tulee paljon...ja nykyään huopapallojakin! Pitäisi varmaan keksiä nyt sitten jotain käyttöäkin näille?

Hui, huomasin juuri, että tämä oli 100. kirjoitukseni blogissani. Hyvä minä!

8 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

Onnea 100 bloggauksen johdosta! Kivat munat!

Jonsku kirjoitti...

Kyllä tulikin sopivaan aikaan tämä idea. Ollaan tänään menossa tyttärien kanssa huovutustarvikkeita ostelemaan ja ilta menee innokkaasti huovuttelun merkeissä. Kiitos vinkistä, täytyy yrittää noin ihania palleroita tehdä itsekin :) Mukavaa viikonloppua sinne!

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitosta Tuulia! Juu, kivat ja värikkäät on munat ; )

Tuulenpesä kirjoitti...

No hieno homma! Tämä konsti on kyllä aikasta vaivaton ja helppo, meillä on jo iso kippo täynnä palleroita. Jos alkaisi kasaamaan huopahelmiä. Kiitos samoin, mukavia viikonloppuja teillekin!

Pinja kirjoitti...

tee koru :)

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitti Pinja vinkistä, sama ajatus minullakin kävi mielessä!

Satu kirjoitti...

Hieno idea, Laitanpa muistilokeroihini tuon. :)

Tuulenpesä kirjoitti...

Minustakin tämä oli kiva idea, nopea ja helppo toteuttaakin. Ei tarvitse tökkiä itse neulalla sormiin eikä läträtä saippualla ; )