torstai 8. toukokuuta 2014

Äidille kassi

Päätimme tehdä lasten kanssa mummuille äitienpäivälahjaksi kassit. Minulla oli jo valmiina ostettuja puuvillakasseja, joihin suunnittelimme tekevämme jonkunsortin väritystä ja kuvitusta. Kätköistäni löysin vanhoja Suuren Käsityö-lehden silityskuvioita, joita tuumasin ensin kasseihin. Lapset olisivat sitten saaneet värittää kuvat kangastusseilla. Mutta muutin mieleni - teimme jotain ihan omaa.
 Blogini lukija, Lumiukko, lähetti minulle jo aikaisemmin kokeiltavaksi tulostinpaperia, jonka voi silittää kankaaseen. Ei muuta kuin tuumasta toimeen! Lapset piirsivät mustalla tussilla piirustuksensa, jotka sitten tulostin tälle paperille. Yksi mutta tuli vain matkaan....ohjeissa kerrottiin, että kuvaa ei tarvitse tulostaa peilikuvana, kuten yleensä tämmöisissä pitää. Vaan...tietokoneen tulostusohjelma tulostikin kuvan automaattisesti peilikuvana laittaessani asetuksiin kyseisen tulostinpaperin....No, mummojen nimet jouduin sitten leikkaamaan irti piirroksista. Oppia ikä kaikki!


Tässä kuva on jo silitettynä kankaalle. Jämäkästi kuva tarttui kankaaseen, eikä kontrastiakaan kovin paljon jäänyt vaikka niin epäilin.

Kassin toiselle puolelle piirrettiin tällainen kuva.


Koska tulostinpaperit loppuivat, päätimme toisen kassin koristaa ihan kangastusseilla. Tyttäret värittivät kumpikin oman puolensa kassista.


Näistä kasseista tulikin ihan varmasti ainoat laatuaan - kuten ovat mummonsakin!

Toivottelen kaikille maailman äideille ja siksi haluaville aurinkoisia päiviä ja hyvän mielen tuulia!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kerrassaan "ainutkertaisia" :))

Lasten työt paras lahja,omin pienin käsin toteutettu:))

Hyvää äitienpäivää sinullekkin!!

-lumiukko:)