tiistai 12. toukokuuta 2015

Rikkinäisten tavaroiden tuunausta puutarhaan


Äitienpäivä tuli ja meni. Kaiken vilskeen keskellä ehdin tehdä sekä omalle äidilleni että anoppilaan kesäiset kranssit ulko-oviin. Näitä kranssikehyksiä opettelimme myös tekemään pajukurssilla. Huomasinpa vain, että omat pajuni olivat jo aavistuksen liika kuivuneita, koska eivät tahtoneet nätisti enää ympyrän muotoon taipua. Näihin kransseihin hyödynsin kirppiksiltä ostamani kynttilämansetit, joista irrotin silkkikukat ja liimasin kuumaliimapistoolilla kransseihin.


Jo viime kesänä näin Pinterestissä kuvia  pikkuisista puutarhoista, joihin oli hyödynnetty rikkinäisiä saviruukkuja. Idea oli jäänyt mieleen - niinpä kömpelyyttäni pari rikkomaani ruukkua ei päätynytkään salaojiksi toisten ruukkujen pohjalle vaan...


Tämä versio on vielä vähän alkuvaiheessa - katsotaan mitä siitä loppujen lopuksi tulee. Sammalkin näyttää nyt vähän ruskealta, mutta jospa pienen kastelun jälkeen se intoontuu viheriöimään.


Äitienpäiväruusuni pääsi tänään jo ulos perennapenkkiä koristamaan. Samoin tyttäreltäni saatu ruusupapu, joka istutettiin isoon ruukkuun. Papu oli hauskasti idätetty kasvun alkuun muovipussissa, jossa oli vähän talouspaperia ja vettä. Pussia oli sitten pidetty päiväkodissa teipattuna ikkunaan. Nyt kotona saamme tyttären kanssa jatkaa tämän pavun kasvun ihmettemistä.


Kukkapenkkejä perkatessani muistin jaloritarinkannukseni, joka kasvaa kesän mittaan yli toista metriä korkeaksi.  Eipä hätää - romuvarastooni oli ilmestynyt tämä rikkinäinen tuoli vain ideaa odottamaan. Siitäpäs sain oivan tuen tökkäämällä sen multaan kukan viereen. Pieni pyöreä kehys nojassa vain odotti, että lisään siihen pienen kirkkaan kristallin roikkumaan! Nyt jäämme tämänkin kukkasen kasvua odottelemaan.


Oikein mukavaa viikonjatkoa kaiken värisille peukaloille - tämä viherpeukalo rientää ulos puutarhahommiin!

3 kommenttia:

Liisan kotona kirjoitti...

Kaunis kranssi ja kiva tuo ruukkuasetelma. Voisi itsekin kokeilla :) Kivoja ideoita. Toivottavasti ruususi ei palellu, sillä minä sain jo palellutettua kaksi miniruusua.Terkuin Liisa

Jonsku kirjoitti...

Voi hauskoja ideoita! Olen yrittänyt keksiä kukkapenkille jotain kivaa "taustaa". Ei liian hallitsevaa ja jotain jujuakin pitäisi olla. Sainkin sulta hyvän idean, kiiiitos! Vanha puutuoli maahan..osissa tai kokonaisena. :)

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitoksia Liisa ja Jonsku! Tuo ruukkuidea on kyllä nopsa ja kiva toteuttaa, mahdottomasti ideoita voi siinä toteuttaa! Minä olen vähän malttamaton, jospa tuo ruusu pysyisi hengissä ulkona - yritin sen kyllä tässä vaiheessa laittaa suojaisaan paikkaan terassille :) Juu, tuommoinen siro tuoli passaa hyvin perennapenkkiin - ja vielä paremmin, kun kukat vähän enemmän kasvavat. Minäkin olisin hyödyntänyt koko tuolin, mutta tuoli oli niin rikki, jotta tyydyin tähän. Kokonaisena tuolina se olisi tukenut vielä paremmin, kun olisi antanut kukan kasvaa penkin läpi.