tiistai 8. maaliskuuta 2016

Huopuneiden uusiokäyttöäHeissan taasen! Jokunen aika sitten, itse asiassa jo parisen vuotta sitten, virkkasin itselleni huovutettavasta langasta kassin. Olin löytänyt ihanan harmaata lankaa, josta tosiaan haaveilin itselleni jonkinlaista talvikassia. Virkkasinkin sen, vaan enpä ollut tyytyväinen lopputulokseen. Lähinnä se jäi vaivaamaan, kun en saanut virkatuista kahvoista tarpeeksi vankkoja - näin kassin sisälle ei voinut laittaa paljoakaan tavaraa. Kassi kun itsessäänkin jo painoi jonkin verran, kokoa kassilla oli n. 30x 30 cm. No, tämä tekele jäi työhuoneeni nurkkaan miettimistä ja inspiraatiota odottamaan...

No, nyt talven innoittamana löysin tällekin käyttöä! Poistin kahvat tykkänään, lisäsin ohutta vanua sisälle ja ompelin napinlävet kiinni, jottei vanu karkaile mihinkään. Tästä kassista tuli nyt siis istuinalunen ulos kylmään talvisäähän: pulkan kyytille, nuotiolle...tadaa!


Sitten toinen huovutustuunaus! Vaatekomerossani oli kauan kummitellut mieheni tätin tekemä villaneule, joka oli kuitenkin ihan liian pieni minulle. Tunnesyiden ja kauniin kuvion takia en sitä ollut raaskinut laittaa kuitenkaan pois. Jotakin oli keksittävä...

Kassi. Tein siitä kassin. Muutama kerta pesukoneessa 60 asteessa, jotta huopunutta neuletta pystyi leikkaamaan saksilla. Muotoilin neuletta lähinnä leikkaamalla selästä palasen, jotta sain kassille kahvat. Pykäpistoilla koristelin kahvan reunat sekä ompelin pohjan kiinni. Ja vielä kerta koneessa huovuttaen.Puiset kahvat vielä mukaan tuunaukseen sekä virkattu (ja huovutettu) lumihiutale koristeeksi. Nyt minulla on sievä talvikassi - ja muistot kulkee mukana!


Ja kummitytön synttäritkin piti muistaa, kortti lähtenee huomenna postissa....


3 kommenttia:

Aurinkokujalla kirjoitti...

Kiva kortti tytölle ja hauska idea tehdä paidasta kassi. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

Tuulenpesä kirjoitti...

No hienoa kun tykkäsit ja hienoa, kun liityit lukijaksikin :) Tottakai käyn vastavierailulla Aurinkokujalla!

Liisan kotona kirjoitti...

Hauska laukkuhan siitä tuli ja kiva uusiokäyttö ja upea kortti. Liisa