maanantai 18. helmikuuta 2013

Magneettikehykset

Lapset taiteilevat meillä taideteoksia harva se päivä. Ja esillehän niitä pitää jotenkin saada! Useimmiten ne ovat olleet jääkaapin ovessa kiinni magneetilla tai jossain kaapin seinämässä teipillä. Mutta kaipaavathan oikeat taideteokset kunnon kehyksetkin, eikö vain?

Kaapin perukoilta löysin vanhat metalliset kehykset, joista ajan saatossa olivat kadonneet taustapahvit ja lasit. Kehys itsessään oli niin kaunis, että se oli jäänyt odottamaan jatkokäyttöä. Taivutin ensin kehyksen metallinäpsyt (joilla siis taustapahvi on aikoinaan lukittu paikoilleen) syrjään ja liimasin sen jälkeen joka nurkkaan pyöreät magneetit. Jälkikäteen ajatelleen magneetit olisivat voineet olla suuremmatkin, vaikka kehykset eivät niin paljoa painakaan. No, kehys magneeteilla jääkapin oveen kiinni ja taideteos keskelle. Valmis. Ja huomenna vaihdamme uuden taulun jahka pikku taiteilijat innostuvat piirtelemään!


2 kommenttia:

Jonsku kirjoitti...

Loistoidea tämä kehys jääkaapin ovessa! Meillä kaappi on vuorattu piirroksilla joiden reunat on täynnä magneetteja. Tuohan on suorastaan hienostunut systeemi :)

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitti Jonsku! Meillä magneetteja on kertynyt vielä niin vähän, että oli aina hankaluuksia löytää tarpeeksi kiinnittimiä niin piirroksille kuin kaikille muillekin tärkeille lappusille. Sattui sopivasti tuo kehyksen värimaailma passaamaan oven väriin ; )