perjantai 1. maaliskuuta 2013

Sekalaista soperrusta

Viikolla posti toi mukavan yllätyksen: siemeniä! Vaan enpäs ollut minä tilannut niitä, ystäväni muisti minua stevian siemenillä. Steviahan on kotoisin Etelä-Amerikasta, missä sen lehtiä on käytetty makeutusaineena. Sen sanotaan olevan jopa 300 kertaa sokeria makeampaa. Ja nykyisinhän sitä jo tapaa täälläkin markettien hyllyillä monessakin muodossa.

Viime kesänä taimena ostettu steviani on vielä hätäisesti hengissä. Kesän se vietti ulkona kasvimaalla, mutta talvi on mennyt vintillä. Hyvällä hoidolla (tai minun tuurillani) sen voi saada talvehtimaan sisällä viileässä ja valoisassa. No, varmuuden vuoksi laitoin ystävän lähettämät siemenet multaan - jos tuo oma taimeni sattuisi pötkähtämään. Kaupasta ostetuttujen hedelmien muoviset säilytyspurkit ovat muuten oivia pieniä "kasvihuoneita" ja idätyslaatikoita!

Käytiinhän me kirppareillakin tällä viikolla lasten kanssa - perinteisesti. Löysin mm. kasan erilaisia kankaita mekko-ompeluksiini (jotka siis edelleen jatkuvat), pitsejä....ja viimeinkin lasten musiikkia kasetin muodossa! Johan niitä on etsittykin. Lapset ovat kaivanneet musiikin kuuntelua automatkoille vaan enpä ole raaskinut vanhaa kasettisoitinta cd-soittimeen vielä vaihtaa. No, nyt saimme 50 sentillä hauskuutusta lapsille. Äitikin saa kokeilla laulutaitojaan...Lämpötilat ovat olleet viime päivinä mukavasti nollan tietämissä, vaan toista luvattiin viikonlopulle. Siispä oli syytä laittaa tulet leivinuuniin. Lämmintä viikonloppua kaikille pakkasista ja myrskyistä huolimatta!


Ei kommentteja: