tiistai 17. syyskuuta 2013

Kookospalloja ja sammakoita

Tyttäreni löysi kirjastosta lainaamastaan Barbie-lehdestä kookospallojen ohjeen ja halusi meidän leipovan sellaisia. Lähestyviä synttäreitä silmällä pitäen sitten päätimme tänään kokeilla näitä palleroita. Jos ne maistuisivat kaikille, tekisimme niitä lisää juhliin. Tuumasta toimeen siis! Ohje oli helppo ja taikinan teko onnistui hyvin muksuiltakin.


Tällä ohjeella tulee 24 "lumipalloa":

Kookospallot

1 dl kermaa
25 g voita
200 g valkoista suklaata
60 g kookoshiutaleita (taikinaan)
4 vohvelituuttia
75 g kookoshiutaleita (kuorruttamiseen)
24 mantelia (näitä me ei laitettu, ilmankin kelpasivat - ja ehkä vaihtoehtona voisi olla joku kuivattu hedelmä tai pehmeä karkki...?)

Kuumenna kerma ja voi ja sulata suklaa sekaan - lapset pilkkoi suklaan valmiiksi. Lisää sekaan kookoshiutaleet sekä murennetut vohvelituutit. Murentaminen kuului muksuille! Sekoita taikina hyvin ja nosta se jäähtymään jääkaappiin. Taikinan jäähdyttyä siitä voi sitten muotoilla palloja. Minä tein muksuille valmiiksi pieniä kasoja, joista he pyörittelivät pallosia. Tässä vaiheessa voi piilottaa sen mantelinkin pallon sisälle.


Tämän jälkeen taikinapallot voipi pyöritellä kookoshiutaleissa. Ennen tarjoilua voit vielä laittaa herkut hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan ellei lapset ole ehtineet syödä kaikkia jo sitä ennen....


Makoisaa viikon jatkoa kaikille!

Ei kommentteja: