lauantai 23. marraskuuta 2013

Kranssi poikineen


Osasinpa ennakoida kerrankin kranssien tekoa ja kävin metsäretkellä ennen lumen tuloa. Nyt ei enää onnistuisikaan sammalen haku maan jäädyttyä. Tein muutaman erilaisen kranssin joulumyyjäisiin. Kolmessa ensimmäisessä käytin pohjana styroksirinkulaa, jonka päälle laitoin sammalta.  Riippuen sammalen väristä, käytin saman väristä rautalankaa, jotta se ei "pistäisi" silmään. Samalla lailla yritin sävyttää koristenauhan värin sammalen väriin.Yksi päivä harvennettiin sitten lasten kanssa ojan penkan pajukkoakin. Pitipä sitten ottaa talteen suorat pajunoksatkin, kransseja varten. Lisäsin muutaman tuijan oksan näihin kransseihin kuumaliimapistoolilla sekä jouluisen tontun, jonka löysin Tiimarista.Kirpparilta haalein yksi kerta vanhoja mansetteja juuri näitä kransseja varten. Revein mansetista parhaimmat ja kauneimmat osat pois ja liimasin kuumaliimapistoolilla pajukransseihin. Huomasinpa kirpparireissulla, jotta aika monet manseteista ovat liian keinotekoisen ja ylimakean näköisiä - vaikea oli löytää materiaalia.Tässäkin kranssissa on pohjana styroksi, mutta nauhan lisäksi laitoin siihen helmiä ja päivämääränsä ylittäneitä kanelitankoja. Keittiönkaapin joulusiivoukset on aloitettu!


 

Syksyllä tein jo itselleni "Emännän" kranssin viimeisestä pätkästä saamaani piikkilankaa. Nyt siihenkin voisi päivittää syksyisen lehden tilalle vaikka jouluisen punaisen rusetin.


Kanaverkkoakin löytyi rulla puuladosta, pitipä sitäkin kokeilla. Tein siis verkosta sydämen muotoisen rungon, jonka päällystin rautalankaa apuna käyttäen sammalella. Huopasydämiä olen tehnyt ajan mittaan ison kasan ja monen värisiä, niistä punaiset pääsivät koristeeksi tähän. Sydämellistä viikonlopun jatkoa kaikille!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita ! ! !
enpä osaa päättä ,ottaisin kaikki :)),
paitsi ulko-oveja ehkä ei jokaiselle ,mutta vaihto varaa.;))
Meillä niiiin talvinen ,jouluinen;))), postikortti maisema.
Viime yönä satoi reilut 10 cm lunta.
Tuntuu että heijastaa sisälle asti,tuo valkeus;) ,tykkään :))
Touhukasta viikkoa sinne!!
terveisiä lapsille :)))
-lumiukko-

Vikki kirjoitti...

Hei!
Löysin blogiisi kun etsin tietoa ötökkähotelleista!
Kirjauduin samantien lukijaksi kun huomasin että täällä on juuri sellaista puuhaamista jota tykkäisin tehdä kun aika riittäisi, juuri tällaista luontoaskartelua! Tuolla on tuunailua odottavaa materiaalia odottamassa.

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitoksia Lumiukko! Täälläkin on jo kovin talvista: lunta, pakkasta ja jäätä! Joulua odotellaan!

Tuulenpesä kirjoitti...

Tervetuloa Vikki! Kiva kun löysit tänne, toivottavasti viihdyt! Laitapa viestiä, kun edistyt tuunailussasi ; ) Se harrastus muuten vie mennessään....