tiistai 4. helmikuuta 2014

Ideoita vanhojen ikkunoiden tuunaajille


Jostain syystä vanhat ikkunanpokat on kovastikin muodissa nykyään. Tässäpä siis muutama vinkki niille, joiden nurkissa semmoisia pyörii. Pokia voi käyttää vaikka vanhojen (miksei uusienkin) valokuvien kehyksinä. Tämän idean näin toteutettuna viime kesänä eräässä museossa. Samaisessa paikassa oli toteutettu ikkunanpokasta myös tämä toinen kehys.


Itselläni on ollut kauan yksi ikkunanpoka odottelemassa inspiraatiota (ja idean toteuttajaa!). Viimein löysin idean tähän vitriiniin netistä. Isoon vitriinikaappiin oli tehty ovet parista kauniista ikkunasta - kaappi oli todella kaunis! No, minulla oli vain yksi ikkunanpoka...siispä teetätin puusepäntaidot omaavalla tutulla tämän pikkaraisen kaapin seinällemme. Syvyyttä kaapilla on noin 15 cm, sinne siis mahtuu vaikka pieniä, kauniita lasiesineitä. Hommasin kaappiin vanhat ikkunanhelat "lukoiksi", jotta se olisi päällepäin mahdollisimman aidon näköinen. Itse hyllyosa on tehty uudesta puusta, mutta se on käsitelty vanhan näköiseksi. Ikkunanpokille en tehnyt mitään, puhdistin ne  vain kostealla rievulla ja raavein enimmät irtonaiset maalit pois.Löysinpä ilokseni syksyllä vielä toisenkin ikkunanpokan, jossa oli lasit tallella! Tämä taitaa olla tällä hetkellä se suosituin tuunausmuoto, mihin ikkunanpokat pääsevät. Paikallisesta marketista sattui löytymään nämä tarrasanat (Live, Love, Laugh), jotka kooltaan sopivat hyvin ruutuihin. Ainoa, jota vähän kritisoin ja harmittelen, on se, ettei näitä tekstejä tahdo löytyä suomenkielisenä.Tällaista tällä kertaa, nähdään taasen pian  - eletään, rakastetaan ja nauretaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita!!
"tuulta ja tuiskua nähneet pokat:))
Olen kans ihmetellyt,miksi kaikki kaunis teksti englanninkielellä.
...itte tekstaillu ja kaunokirjoittanut kontaktille,saapi mieleiset.
uuni -kello soi ruuneberin tortut oottaa pois ottajaa:)
Kevättä jo ilmassa:)
Oikein ihanaa viikonloppua!
-lumiukko-

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitoksia Lumiukko! Niinpä, se englanninkieli tahtoo jyllätä paikassa kuin paikassa. Sinä olet kuitenkin keksinyt konstin tehdä omat tekstit ; ) Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin!