maanantai 20. lokakuuta 2014

Pallon muotoja


Talvi yrittää hiipiä tosissaan meillekin. Jotain valkoista oli lauantaina ilmestynyt puutarhaan, lumihiutaleita tipsahteli taivaalta hiljalleen. Sunnuntaina satoikin sitten vettä koko päivän.


Kaivoin heinän seasta keväältä ylijääneen piikkilangan ja kieputin muutamat pallot pihalle koristeeksi. Yksi päätyi seinälle roikkumaan ja saanee joulun tullen valot seurakseen. Nämä kaksi hyörivät ja pyörivät vielä portaitten vieressä paikkaansa etsien.Sain aikaiseksi toisenkin sammalpuun.  Jotenkin kummasti vain yhdeltä sammalnallelta hävisi hetken päästä silmät ja nenä...ja mistä ne löytyikään? Olisiko ollut jälkikasvu asialla tai ihan oikea joulutonttu?


Minä joudun kait tunnustamaan, jotta olen jonkunsortin kranssifriikki. TAAS piti tehdä yksi kranssi lisää. Ohjeen löysin syksyn Kotivinkistä. Ohjeessa oli tasakokoiset pallot, mutta minä tein erikokoisiin styroksipalloihin lankaa kieputtamalla omani. Jos styroksipalloja ei ole, voi pallot pyörittää vaikka sanomalehdestäkin. Tai jos raaskii, niin pyörittää pallon kokonaan langasta!
 

Valmiit pallot liimasin kuumaliimapistoolilla valmiiseen metalliseen kranssikehykseen. Hetken tuumasin vielä lisätä virkkuukoukun/neulepuikkoja koristeeksi kranssiin vaan jätinpä ne pois. Ihan hauska väriläiskä tästä tuli valkoiseen oveen. Värikästä ja lämpöistä viikonalkua kaikille!

Ps. piti vaihtelun vuoksi uudistaa blogin ulkoasuakin - ylävinjetin ihastuttava pöllö on vanhimman tyttäreni käsialaa!3 kommenttia:

Liisan kotona kirjoitti...

Siis täälläkin ollaan piikkilangan lumoissa. On se niin kaunista. Hauska tuo sinun kranssisi. Itsekin tunnustaudun kranssifriikiksi ja toisaalta, vähällä vaivalla niitä voi uudistaa. Liisa

Jonsku kirjoitti...

Onpas ihastuttava uusi pöllöinen ulkoasu! Kivoja kaikki pallot, niin kranssissa kuin piikkilangan muodossakin. :)

Tuulenpesä kirjoitti...

Niinpä Liisa - täälläkin! :) Minkäs sille voi, että ajan patina on kaunista! Ja siinä olet oikeassa, että aina noita kransseja voi sitten vuodenajankin mukaan vaikka uudistaa ja tuunata - vaihtelu virkistää! No hyvä, meitä on ainakin sitten kaksi kranssifriikkiä :)
Kiitos sulle Jonsku, itsekin olin ihan tyytyväinen uuteen ulkoasuun. Pöllöt on ihania pyöreitä otuksia :)