sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Syksyä, sammalpuita ja rautakoiria


Syksy väreineen on saapunut. Kesäkukat ovat pikkuhiljaa väistymässä meidänkin pihalta. Tilalle on tupsahtanut mm. callunaa ja koristekaaleja.


Tänä syksynä innostuin jälleen tekemään sammalpallopuun. Rytistin ensin sanomalehteä isoksi palloksi, jonka päälle käärin kanaverkkoa. Pallon kiinnitin rautalangalla sahaamaani puuhun kiinni. Tässä vaiheessa laitoin tekeleen pystyyn ämpäriin, johon laitoin isoja kivejä pohjalle painoksi. Sekaan hiekkaa ja päälle jäkälää. Metsästä haetut isot sammalmatot kääräisin pallon päälle kiinni ohuella rautalangalla. Ehkä lähempänä joulua puu saa punaisen rusetin ja pienet valot koristeekseen.


Tällä hetkellä meidän pihaamme vartioi tämä keväällä "syntynyt" rautakoira. Lasten kanssa ideoitiin tämä rautaromusta, mm. pakoputkesta, ja mieheni hitsasi sen kasaan.


Viime syksynä väsätty styroksisammalnalle näyttää jo paikoin kärsineeltä. Josko innostuisi senkin paikkaamaan joku päivä...Kasasin pari lyhtytelinettä pihalle - perinteisesti heinäseipäistä. Koristeekseen ne saivat vielä posliiniset paimenpojan nupit.


Niinpä. Pitäisi malttaa lähteä ihan virallisiin pihahommiinkin...jossain välissä sitten.

Värikästä ja aurinkoista lokakuun jatkoa kaikille!

2 kommenttia:

Liisan kotona kirjoitti...

Ihana tuo koira ja hyvin oivallettu. Toi puu on sellainen, että pitää kyllä toteuttaa. Kerrassaan ihastuttava :)Liisa

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitos Liisa sinulle! Elävää koiraa odotellessa tämä versio on kelvannut vielä meille, helppohoitoinen se ainakin on! Ja tuo puu on nopsa ja edullinen tehdä, kauniskin - ja siitä saa muutamalla muutoksella ihan omannäköisenkin! Ei muuta kuin metsään sammalta hakemaan :)