keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Saavista seinälle

Keväällä mökillä siivotessani olin heittämässä pois puista saavia, jonka rautavanteet eivät enää pitäneet sitä kasassa. Saavi oli yhtenään palasina lattialla. Hetken mielijohteesta jätin kuitenkin talteen saavin kannen ja kantokahvalliset laudat. Vain sen takia, että puu oli niissä niin kauniisti ja oikeasti vanhan näköistä. Ei siis hajuakaan, mitä niistä tekisin...
Syyskuussa ollut näyttelyni innoitti sitten hyödyntämään nämätkin puukappaleet. Niistä tuli loppujen lopuksi kotimme seinälle taulut. Kauan aikaa suunnittelin ja vääntelin kaikenlaista tavaraa tauluihin, mutta lopulta päädyin pitsiin, männynkaarnasta vuolemiini ja maalaamiini sydämiin sekä alpakasta tehtyihin ruokailuvälineisiin. Niistä syntyi nämä kaksi taulua (jotka jouduin syyshämärän takia kuvaamaan ulkona...). Puhdistin puuosat ennen koristeiden liimaamista tärpätin ja öljyn seoksella, jolloin niistä tuli aavistuksen syvemmän sävyisiä kuin alunperin.


Kaappien kätköistä löytyi koristenauhaa tekstillä "Home sweet home" - siitä taululle tuli nimikin. Ehkäpä olisin halunnut tekstin ihan suomeksi, mutta jouduin nyt tyytymään englantiin (mikä näkyy olevan aika monessa sisustusjutussa valitettavasti vallitseva kieli).


Tämän taulun nimeksi tuli "Jälkikasvu".Toinen kantokahvalauta jäi vielä odottamaan inspiraatiota. Tai itse asiassa idea on jo, toteutus ei :) Mutta se onkin jo toinen tarina....Nähdään taas!

Ps. Käypä kurkkaamassa blogissa http://jonskuponsku.blogspot.fi/ - siellä on meneillään ihana nappiarvonta!

6 kommenttia:

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Viehättävät taulut!

Liisan kotona kirjoitti...

Ihanat taulut olet saanut aikaan ja nuo sydämet, ihanat. Terkuin Liisa

Jonsku kirjoitti...

Kaunista, sopivasti rimpsua ja rosoa.

Tuulenpesä kirjoitti...

Kaunis kiitos kaikille kommenteista! Ihana, kun tykkäsitte :)

Väkertäjä kirjoitti...

Nämä on kyllä hienosti tuunattuja!

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitoksia Väkertäjä! Itsekin tykkäsin, josta näistä tuli kivat :)