sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Virkkausta ja pitsiä


Meillä on eilistä pyhäinpäivää vietetty mm. kynttilöitä polttamalla ja poisnukkuneita muistellen.Viime viikon ristiäisissä huomasin emännän  hyllyssä vanhan kauniin lankatelineen. Telineessä oli lankojen sijaan laitettu kauniisti pitsiä esille. Muistinpa, että minullakin oli samanmoinen teline, isompi vain, puuladon vintillä. Omani oli aavistuksen pölyinen, ajan saatossa kulahtanut, muutama puolakin puuttui.Maalivarastostani kaivoin esiin OsmoColorin puuvahan, jolla sain poistettua enimmän lian telineestä. Samalla puu sai suojaavan pinnankin.


Kaapin kätköistä löytyi myös pari puolaakin, jotka sopivat telineeseen. Puhdistuksen jälkeen sain jo rullata tyhjiin puoliin pitsejäni. No, niin työhuoneeni sai yhden koristuksen - hyödyllisen sellaisen - lisää. Pitänee vain vielä löytää pari puolaa jostain lisää...Viikolla postikin toi odotetun paketin! Nämä ihanuudet, virkatut korvakorut, tulivat Jonskulta http://jonskuponsku.blogspot.fi. Suosittelen lämpimästi visiittiä tähän blogiin - aivan ihastuttavia koruja, taidolla tehtynä :)


Olen minä virkkaillut itsekin, en tosin fiinejä, tarkkuutta vaativia koruja vaan ihan pöydän pyyhkimiseen tarkoitettuja tiskiluutuja. Enimmäkseen olen virkannut tylsiä, kanttisia luutuja, mutta nyt löysin sievän ohjeen kirjasta "Kotilieden paras kesäkirja (2013)". Näiden virkkaus sopii minun sinne-päin luonteeseen vallan mainiosti...


Kaikille oikein mukavaa alkavaa viikkoa - palaillaan taasen pian!
Ps. Löysin itseni viimein Pinterestistäkin - sinne yritän varastoida "pahan päivän" varalle ideoita maailmalta - tervetuloa kurkkimaan!

6 kommenttia:

Liisan kotona kirjoitti...

Hauska idea laittaa pitsit tuohon telineeseen. Käypi ihan sisustuselementtinä. Nättejä tiskirättejä olet tehnyt. Hyvää tulevaa viikonloppua terkuin Liisa

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitoksia Liisa! Teline käy vallan sisustuselementistä, monta muutakin käyttöä sille olisi ollut. Vaikka ulos linnuille talipallotelineenä - jos olisin ulos sen raaskinut laittaa! Työhuoneeseeni se päätyi siitäkin syystä, että lapset olisivat keksineet sille varmasti myös sen sata muuta käyttötarkoitusta! Hetken mietein telineen maalaamista valkoiseksi, mutta kuten aikaisemmin kirjoitin...en ole ihan "valkoinen" luonne eikä ole ihan meidän kotikaan :) Juu, noilla tiskiräteillä siivoaminenkin on vähän fiinimpää.

Jonsku kirjoitti...

Löytyisipä minunkin vintiltä noin ihania aarteita..löytyisipä vintti! :) Kaunis ja käytännöllinen teline, voiko parempaa ollakaan.
Oih, ja kiitos :)

Tuulenpesä kirjoitti...

Vintit on ihania paikkoja, niihin voi piilottaakin pahan päivän varalle kaikenlaisia löytöjä :) Ja olkaapa hyvä, ilo on kokonaan minun puolellani!

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Todella ihana lanka/pitsiteline!

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitoksia sulle Elämää Onnenpähkinässä - kivaa oli itsekin huomata, että vanhasta "romusta" sai kivannäköisen sisustuselementin ja vieläpä hyötykäyttöön :) Ja aika pienellä vaivalla vielä.