Viime aikoina on kovasti puhuttu mm. suomalaistenkin poisheittämästä ruokamäärästä. Se on valtava. Vaikka meidän taloudessa on komposti, johon voin ruokajätteemme laittaa, ongelma ei siltikään häviä mihinkään. Itsekin olen huomannut, että ruokataloudessa pitäisi olla paljon suunnitelmallisempi, huolellisempi ja luova. Luova mm. ruoantähteiden kanssa....
Tässä yksi ohje, johon sain lorautettua piimäpurkista loput juomat:
PIIMÄLETUT
2 kahvikuppia piimää, 1 kahvikuppi sokeria, 2 munaa, 2 tl soodaa,
3 kahvikuppia vehnäjauhoja, vaniljasokeria.
3 kahvikuppia vehnäjauhoja, vaniljasokeria.
Sekoitetaan kaikki aineet ja annetaan turvota jonkun aikaa,
paistetaan lettupannulla, nautitaan hillon kera.
paistetaan lettupannulla, nautitaan hillon kera.
Näistä lettusista tuli niin makeita, että ne syötiin meidän perheessä ilman hilloa ja sokeria! Herkullista viikonjatkoa kaikille!
2 kommenttia:
hauska kärpänen ja kiva tuunata välillä omia tekeleitään, vai mitä? Vaikka yritän tehdä ruokaa vain meidän kahden tarpeisiin, niin silti sitä ruokaa tahtoo joskus jäädä ja se menee roskiin usein. Mies kun ei halua syödä samaa ruokaa kahtena päivänä peräkkäin. Joskus tulee myös tuunattua edellispäivän jäänteitä. terkuin Liisa
Kiitti Liisa! Juu, välillä aika tekee tehtävänsä ja tuunauksiakin pitää tuunata :) Meillä tahtoo tuota ruokaa jäädä kun välillä äiti ei onnistu tekemään ihan niin muksujen mieleen olevaa sapuskaa. Me tosin lämmitämme hyvinkin usein eilistä ruokaa tai jatkamme sitä, siltikin ruokaa menee haaskioon liian kanssa. Ennen pystyi syöttämään koiralle lopun kotiruuan, sellainen olisi nytkin paikallaan - ei harmittaisi niin paljon. Ja varsinkin näillä ruuanhinnoilla.
Lähetä kommentti