perjantai 27. maaliskuuta 2015

Risuja, heinää ja piikkilankaa


Jokunen vuosi sitten ostamani koivunrisuista tehty runsaudenmalja meni viimein rikki. Jäljelle jäi ehjä sydän - jolle tietenkin piti vielä keksiä käyttöä.


Jemmavarastossa oli ystävältä ostettua meriheinää pussillinen. Sidoin sitä rautalangalla sydämen ympärille, lisukkeeksi laitoin vielä vaaleaa pakettinarua.


Loppusilausta mietin kauan. Keväistä värikkyyttä tuumasin ensin lisäillä jossain muodossa, mutta sitten päädyin purkamaan joulukranssin ja poimimaan siitä peltisydämen tähän kranssiin. Viimeiseksi maalaisromanttinen rusetti. Kunhan vain pikkulinnnut eivät huomaa, kuinka oivaa pesävärkkiä meidän ovessa on...Puuladon seinältä löysin vielä pienen käärön piikkilankaa. Siitäpä tekaistiin kranssi toiselle ovelle. Ripaus siihenkin meriheinää, pari keväistä kynttilämansettia sekä pääsiäisen kunniaksi kolme muovista pääsiäismunaa.Pihalle tippuneista koivunrisuista saimme tekaistua pienen risulinnunkin. Idea lintuun löytyi kirjasta: Kaunista koivunrisuista/Tarja Heikkilä. Suosittelen kirjaa, upeita töitä! Sen verran sävelsin, että pään sisällä on käpy ja vartalossa on iso puuhelmi.

Päätin kaiken arjen kiireen keskellä raivata itselle vähän aikaa, jolloin voin tehdä ihan rauhassa jotain käsillä ja ilmoittauduin punontakurssille. Siellä meillä on materiaalina paju. Ensimmäiseksi teimme perinteisen pallon, joka osoittautui ennakoitua haastavammaksi tehdä. No, tämä "kaaos"pallo pääsi viimein kuitenkin koristamaan autotallimme ulkoseinää. Jospa sitä lähtisi sitten hakemaan lisää pajua, harjoitus tekee mestarin...

Oikein aurinkoista ja iloista tulevaa pääsiäistä kaikille!
3 kommenttia:

Liisan kotona kirjoitti...

Oi miten ihania kransseja. Tuo piikkilankakranssikin sai niin upean koristuksen. Taidan tehdä kesäksi jotakin tuollaista omalle piikkilankakranssilleni. Olin sen ottamassa pois oven ikkunasta, mutta en taidakaan. Olen myös tehnyt noita lintuja ja palloja. Tosin pajupallot hajosivat.

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitos sinulle Liisa! Kiva kun ideani kelpaavat muillekin :) Ja kuten päivitinkin, kannattaa lukaista tuo Tarja Heikkilän kirja "Kaunista koivunrisuista"! Ja tuon piikkilankakranssin kukathan voi kesää kohden vaihtaa eri väreihin, ei niin pääsiäisen keltaisiin. Ja nyt on viimeiset hetket hakea pajua punontaa varten!

Jonsku kirjoitti...

Sydänkranssi on niin kaunis! Itse olen jonkun "risukon" joskus väännellyt, mutta nyt on ihan pakko yrittää, kun näin tämän ihanan persoonallisen linturouvan:) Eli nyt siis pajuja hakemaan!