maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kesäkurpitsaa niin ja näin

Tämän kesän sadosta on jo osa nautittu ja herkuteltu. Tässäpä pari testattua ohjetta kesäkurpitsasta, jota välillä tahtoo tulla liiankin kanssa.


Marinoidut kesäkurpitsaviipaleet
2 (n. 500g) kesäkurpitsaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl valkoviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 dl tuoretta basilikaa

Huuhdo ja leikkaa kurpitsa noin 1/2 sentin viipaleiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään basilikaa lukuunottamatta. Kaada seos viipaleiden päälle ja anna marinoitua peitettynä viileässä ainakin pari tuntia, välillä sekoittaen. Ripottele päälle hienonnettua basilikaa. Tarjoile lisäkkeenä tai alkuruokana.

Kesäkurpitsavuoka
1 kesäkurpitsa
2 tomaattia
2 perunaa
250 g jauhelihaa
2-3 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
1 sipuli
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1 rkl sinappia

Viipaloi kurpitsa ja tomaatit, kuori ja raasta perunat. Ruskista jauheliha valkosipulin kanssa, lisää sekaan perunaraaste, suola ja pippuria. Sekoita keskenään hienonnettu sipuli, persilja ja sinappi. Levitä voidellun vuoan pohjalle ensin kurpitsaviipaleet, sitten lihamurekeseos, sen päälle sinappiseos ja lopuksi tomaattiviipaleet. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.





Ei kommentteja: