tiistai 23. heinäkuuta 2013

Viimeiset raparperit mehuksi

Sääennusteet ovat luvanneet helteitä pienen tauon jälkeen. Nestevajausta helpottamaan teinkin viimeisistä raparpereistä mehua, jonka ohjeen löysin Marttojen lehdestä. Tässäpä teillekin ohje, jos haluatte kokeilla!

2 l raparperin paloja
1 sitruuna
5 dl sokeria
3 tl sitruunahappoa
2 l kiehuvaa vettä

Huuhtele raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna kuumalla vedellä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi sekin. Laita kaikki ainekset kiehuvan veden sekaan. Sekoita ja jätä maustumaan vuorokaudeksi huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä voit siivilöidä mehun ja pullottaa. Säilytä pulloja viileässä, tarjoile mehua kylmänä ja laimennettuna. Toivottavasti tämä maistuu teillekin! 


Iltasella oli aikaa vielä loihtia kukkapenkkien ja niityn kukkasista maljakoihin asetelmia. Mutta huomenna menen terassille nauttimaan Suomen kesästä ja raikkaasta raparperimehusta!



Ei kommentteja: