maanantai 26. elokuuta 2013

Betonikokeiluja

Sorruin sitten ostamaan vielä yhden betonisäkin. Ystävä lahjoitti muutamat reikäiset lasten kumpparit, jotka tietenkin piti päästä täyttämään betonilla. Betonin laitto saappaaseen on vallan helppoa, vaan muotin purkaminen vaatii vähän voimaa ja kärsivällisyyttä. Leikkasin pikkuhiljaa saksilla kumpparit auki, välillä revein ja taas saksein jahka muotti irtosi kokonaan. Pariin saappaaseen ujutin ruskeaa saumauslaastia mukaan väriä antamaan. Mihin lie päätyvät koristeeksi nämä saappaat?


Viime kesänä aloitin sammalpallokokeilun betonilla. Huom! Tämä ei siis ole kärsimättömän ihmisen puuhaa! Sekoitin turpeesta ja betonista taikinan, josta tein normaalin lumipallon kokoisia pallosia. Turve betonissa tekee sen, että sammal alkaa kasvaa nopeammin betonin pinnalla. Jospa nämä palloset ovat jonkun ajan päästä täysin vihreitä, viime vuotisiin palloihin on jo hiukan sammalta tullutkin. Teinpä siis yhden erän palloja tällekin kesälle.
Haaveena olisi tehdä isompikin pallo tai jokin hahmo, joka saisi ajan saatossa sammaloitua. Semmoiseen urakkaan vaan pitää valmistautua perusteellisemmin, tehdä esimerkiksi runko raudasta. No, katsotaan jos energiaa vielä tälle kesälle riittää moiseen hommaan!


Tämän idean löysin ystäväni kukkapenkistä. Pää on tehty kipsitöitä varten tarkoitetulla muotilla, jonka sain lainata. Toimikoon tämä kangasajuruoho tämän peikon tukkana. Tämä pää on normaalista harmaasta betonista, mutta tein kokeilun myös pelkällä valkoisella saumauslaastillakin. Pahoin pelkään, että laastiversio on niin pehmeää, että se ei Suomen sääolosuhteita kestä kauan aikaa. No, minä tykkäänkin tästä rouheammasta versiosta enemmän - siinä on jotain sitä peikkomaisuutta.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ihanat "oikiat"pikkujalat;))
kommeita,betonitöitä,pikkupallojen tekniikka;mielenkiintoinen.
Kaunis "peikkopää:)

-lumiukko-

Jonsku kirjoitti...

Heips! Kiva nähdä mistä saapasryhmä valmistuttuaan saa paikan. Sammalpallot on aivan mainio idea! Ja ilman sammaltakin ne on niin hauskoja.

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitos Lumiukko, betonista on moneksi - silmät pitää vain olla auki oikeiden muottien etsimisessä!

Tuulenpesä kirjoitti...

Heips vaan Jonsku! Saapasryhmästä pari paria jo päätyikin takaisin omaan kotiinsa, ystäväni halusi muistoksi saappaat muksujen lapsuusajoista ; ) Yhdet saapasparit vielä jäi - vähän tuumailin josko antaisin saappaiden entiselle omistajalla maalit ja pensselin käteen - saisi koristella ne mieleisekseen. Nuo sammalpallon on kyllä hauskoja, nyt vähän autoin vielä luontoa - laitoin pallot likoamaan piimä-vesivellissä ; )