torstai 27. marraskuuta 2014

Kirppistelyä ja värjäystä


Tunnustan - tykkään käydä kirppiksillä. Kirppikset on mahtavia aarreaittoja tämmöiselle tuunaajalle, askartelijalle ja kierrättäjälle kuin minä. Eniten tykkään käydä ihan perinteisillä kirpputoreilla, joissa saa penkoa pöytiä ja kopata vaatetankoja. Mutta olenpa tehnyt löytöjä mm. Facebookin askartelukirppiksiltäkin. Läheskään aina (melkeinpä useimmiten...) en tiedä laisinkaan, mitä hankkimallani materiaalilla tulen tekemään - inspiraatio tulee myöhemmin. Joskus vain jonkun materiaalin väri, muoto tai juuri itse materiaali ratkaisee ostopäätökseni. Luovuudella saa monesta vanhasta tavarasta kaikkea kivaa, eikä hinnat huimaa päätä toisin kuin ihan oikeasssa askartelukaupassa.


Kaikkea ostamaani en kuitenkaan tuunaa. Tämä nukke toi mieleen lapsuuteni - minulla oli tyttösenä ihan samanlainen söpöliini, vaalealla puvulla vain.

Metalli on jostain syystä kiehtonut minua viime aikoina. Nytkin romulaatikkoon on kerääntynyt muffinsivuokia, tuikkukippoja, vanha kakkulapio, peltienkeli....
Vinkkinä tuikkukipon kerääjille: kysäiskääpä esim. paikallisesta ravintolasta niitä näin joulun aikaan. Itse sain pussillisen alumiinisia tuikkukippoja eräästä lounasravintolasta - osasivat kerätä tätä heille ongelmajätettä olevaa metallia päiväkoteja/kouluja/askartelijoita varten.



Joulusiivouksia tehdessä päädyin ihmettelemään, miten olenkaan tullut ostaneeksi valkoiset verhot. Ihan vitivalkoiset?! Minä? Meinaako tuo skandinaavinen sisustustrendi tupsahtaa meillekin....? No ei tuumaa. Muistin ostaneeni kesällä kirppikseltä ostamaani (yllätys yllätys) valkoista mekkoa varten violettia väriainetta. Mekossa kun oli muutama pinttynyt tahra, jotka piti saada "piiloon".  Samallahan tuo värjäyksessä menee verhotkin!



Siispä kangasmyssykkä väriaineen ja suolan kanssa pesukoneeseen.


Puuvillaiseen mekkoon väri tarttui tosi hyvin. Vielä jokin päivä jatkan mekon tuunausta, ehkä jotain värikästä pitsiä sinne tänne....


Vaikka väri ei niin vankasti tarttunut verhokankaaseen kuin puuvillaan, olohuone sai ihan uuden ilmeen violetin myötä. Taas on vähän väriä elämässä :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania löytöjä:).
Sama täällä "mopo karannu käsistä...ehkä noiden värkkäys-tavaroiden suhteen "...
sitku...:)
Hameesta ja verhoista tuli tosi kauniin väriset.
Sitä oikiaa kierrätystä.
Minäkin kerran laitoin pitsiverhoja ,tarkotuksena värjätä v.punaiseksi tehdä sängyn päälle semmonen katos :).no vilkaisin pyykkikoneen pyörittäessä niitä verhoja,niiin ihan väriseltä näytti olevan,vielä parihuuhtelua ja linkous,tuskin maltoin odottaa koneen avaamista .TADAAAA,verhot olivat valkoiset,sen väriset kuin olin laittanutkin :)no eihän väri ollu tarkoitettu keinokuiduille :),
enkä edes tiedä onko sellaisia värejä olemassakaan joka keinokuituja,pitääkö aina olla puuvilla ?? (konevärjäys)
Näin netinsyöverissä,kun joku bloggaaja oli tehny himmelin tuikkukipoista ( alumiini-jutut).
kävis terassillekkin semmonen sään kestävä.
Hyvää alkavaa adventin aikaa ! :)

-lumiukko-

Liisan kotona kirjoitti...

Hienoja löytöjä olet tehnyt. Minä olen aivan samanlainen ja tykkään käydä kirppisillä ja myös etsin sitä tuunattavaa. Joskus jonkun tavaran nähdessään jo siinä samalla tietää, mitä siitä tulee. Ihan kadehdin noita sinun metallisia muffinssivuokia. Niistä saisi ihanat tuikkukipot. tulipa mekosta kauniin värinen. Minä en ole koskaan uskaltanut värjätä mitään koneessa, kun pelkään, että se värjää seuraavatkin koneelliset. Terkuin Liisa

Tuulenpesä kirjoitti...

Tattista teille Lumiukko ja Liisa! Välillä tulee miettineeksi, josko pitäisi kiertää kirppikset kaukaa, kun niistä tekeen aina löytöjä. Tuhannen ideaa olisi mielessä, aikaa vain rajallisesti :) Nuo muffinsivuoat bongasin oman kylämme Facebook-kirppikseltä. Olisivat vielä leivontakunnossa, vaan taitavat mulla päätyä vaikka juuri kynttiläkipoiksi! Hameeseen ja verhoon tuli juuri sopivasti väriä. Verhojen kankaasta mulla ei ole tietoakaan - laitoin ne värjäykseen koemielessä. Onneksi niitä ei yleensä paljon pestä, joten jospa väri pysyisi. Ja tämä käyttämäni väri ei jäänyt koneeseen, koska konetta piti pyörittää tyhjänä ainakin kerran värjäyksen jälkeen. Ihan varmuudeksi pesin vielä ensimmäisenä punaista pyykkiä - eli ihan turvallisesti voi värjäystä koneessa kokeilla!