keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Hajuvesipullosta keväinen koriste


Niin se kevät vain tuli, toi mukanaan auringon ja lämmön! Ihanaa. Ilmassa on jälleen toivoa uudesta elämästä. Bougainvilleani innostui talven jälkeen kukkimaan. Ulos se päässee kun ilmat lämpenevät kunnolla.


Tein jo syksyllä tämän ikkunakoristeen, mutta siitä tuli jotenkin niin keväinen, että esittelen sen nyt vasta. Lasinsulatuskurssilla sulatutin tämän ihanan vaaleanvihreän hajuvesipullon, jossa on hentoinen lehden kuvio - lupaus tulevasta kesästä. Kirppikseltä löytyneestä kynttiläjalasta irrotin metalliset lehdet irti ja kiinnitin vanhaan rautaiseen lasitölkin vanteeseen. Sekaan pujottelin muutaman valkoisen helmen - muistoja menneestä talvesta. Laitoin pullon viereen roikkumaan vielä pari sulavaa jääpuikkoa, kristallia, niin ikkunakoristeeni oli valmis. Lupaus tulevasta elämästä, Kevät.


Jokirantamme sinivuokot kukkivat täyttä päätä. Ilokseni huomasin tänään, että ihan pikkuhiljaa ja vaivihkaa nämä kukkaset ovat levinneet pitkin rinnettä. Ehkä joskus koko rantamme on tähän aikaan keväästä ihan sininen!


Rannan puuston raivauksessa olen jättänyt tämän kohdan rauhaan. Puut menevät hienosti jonossa, kuin polkua rantaan näyttäen. Jonain päivänä tuohon ehkä ilmestyy jonkunlaiset rappuset...


Tänäkin keväänä ilmestyi kotipihamme puihin yksi linnunpönttö lisää - perinteisesti.


Joen jää on sulanut, aurinko paistaa - vuoden paras vuodenaika on käsillä. Nauttikaahan hyvät ihmiset! Minä ainakin lähden ulos.


6 kommenttia:

Jonsku kirjoitti...

Vain todellinen kranssitaituri keksii laittaa kauniin hajuvesipullon kranssia koristamaan:)
Kaunista ja herkkää! Kiitos pienestä joenrantaretkestä:)

Tuulenpesä kirjoitti...

Voi kiitos sulle Jonsku kauniista sanoistasi :) Ja olepa hyvä, tämä meidän pieni joenranta oli se, mihin ihastuin kuin talomme paikkaa etsittiin. Keväisin ja kesäisin pieni satumetsä.

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Kaunis ikkunakoriste :-)

Stiina kirjoitti...

Kauniita kuvia! Joo, kevät on paras. ;)

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitoksia teille, Elämää Onnenpähkinässä ja Stiina, kommenteistanne! Kevät on ehdottomasti paras vuodenaika, ei liian kylmä eikä kuuma, paljon puuhaa pihalla, uuden elämän alku...lista on pitkä! Nautitaan valosta!

Liisan kotona kirjoitti...

Kaunis koriste! Ihana paikka asua, kun on vettä lähellä.