sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Lempireseptikansio servettitekniikalla


Sukuun ja tuttaville on nyt putkahtanut urakalla poikavauvoja. Niinpä on sitten tehty sinivoittoisia vauvakorttejakin! Mutta asiasta toiseen, siihen reseptikansioon....


Kaappiin on huomaamatta kertynyt monenmoisia ruokareseptejä. Nämä epämääräiset lippuset ja lappuset, sivut ja vihkoset ovat olleet muovikansiossa odottamassa kokkaajaa. Vaan sielläpä ovat saaneet olla rauhassa. Niitä kun on muka jotenkin ollut vaikea selata ja penkoa...No, päätinpä viimeinkin laittaa järjestykseen reseptini!


Hyllystä löytyi yksi valkoinen tyhjä kansio, jonka tuumasin tuunata servettitekniikalla. Kokemusta muovista tässä yhteydessä minulla ei ollut, mutta päätinpä kokeilla miten lakka kiinnittyy tähän. Servettikokoelmastani ei löytynyt mitään ruoka-aiheisia kuvia, joten valitsin fiilistuntumalla värit lakkaamista varten.


Ennen lakkaamista leikkasin kuitenkin talteen kaikki hyvältä vaikuttavat reseptit (ja toivottavasti tuleva lempireseptit) ja liimasin ne vähän tukevammalle paperille (A4). Jaottelin reseptit tyyliin: liha/kala/kana/salaatit/keitot/makeat leivonnaiset/suolaiset leivonnaiset/smoothiet...Jätin myös pari tyhjää välilehteä sekalaisille ohjeille. Nämä välilehdet tein eri värisistä kartongeista.

Serveteillä päällystämisen jälkeen kansiosta tuli tällainen väriläiskä. Norsun vieren liimasin vielä otsikointia varten pienen kakkupaperin. Tässä samaisesta aiheesta lähikuva.


Otinpa vielä kuitenkin mustan tussin käteen ja koristelin norsua ja haikaraa hitusen sekä lisäsin tekstin kakkupaperiin. Pari lakkausta näihin päälle ja valmista tuli. 


Jospa nyt sitten innostuisin paremmin penkomaan omia reseptivalikoimiani eivätkä ne lojuisi turhaan kaapissa! Ja kun huomaan perheen tykästyneen johonkin ohjeeseen, merkkaan plussan reseptin kohdalle.

Makoisaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

Liisan kotona kirjoitti...

Hyvä idea! Ellei reseptit ole jossain helposti selattavissa, ei niitä tule selailtua. Muutaman sada keittokirjan lisäksi minultakin löytyy muutama kirja, johon olen kerännyt reseptejä. Itselläkin on tapana merkata hyvä resepti tähdillä.

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitoksia Liisa, olet oikeassa! Hui, sinä taidatkin olla aika haka keittiössä!