lauantai 4. huhtikuuta 2015

The Liebster award -haaste

Sain tämän haasteen Liisan kotona -blogista (http://arjaliisas.blogspot.fi ). Kiitoksia Liisalle tästä - minäpäs kokeilen vastailla ja laittaa tätä eteenpäin!

Haasteen avulla pyritään siis saamaan näkyvyyttä blogeille, joilla on alle 1000  kirjautunutta lukijaa. Ideana on vastata yhteentoista annettuun kysymykseen sekä keksiä itse 11 kysymystä seuraaville haastettaville. Haaste pistetään yhdelletoista bloggaajalle.

Ja sitten niihin Liisan antamiin kysymyksiin: 

 

 

1. Kauanko olet blogannut?

Aloitin blogin kirjoittamisen vuonna 2012, jolloin olin kotona äitiyslomalla. Lastenhoidon ohella minulle tuli tarve kirjoittaa eräänlaista päiväkirjaa omista tuunauksistani ja käsitöistäni. Samalla halusin saada kommenttia ja palautetta värkkäyksistäni.

 

 

2. Onko sinulla tällä hetkellä jokin projekti suunnitteilla?

Minä taidan harvoin saada yhtä projektia alusta loppuun valmiiksi yhdellä kerralla. Minulla on siis nytkin pitkin tupaa ja pihaa useampi työ kesken. Tällä hetkellä viimeistelyä vaatii mm. yksi laukku, reseptikansio, ryijy, pari lasten vaatetta jne.

 

 

3. Millaisia telkkariohjelmia seuraat mielelläsi?

Tykkään historiallisista elokuvista, jännäreistä, rikosleffoista. Käytännössä kuitenkin ehdin hätäisesti vain kuunnella puolella korvalla uutiset ja katsoa aika paljon lasten ohjelmia...kirjoja tulee luettua enemmänkin.

 

 


4. Mikä on tärkeintä elämässäsi?

Perhe ja terveys ehdottomasti. Ja se, kun välillä ehtii ja muistaa huomata ne pienetkin arjen hetket.

 

 

5. Lempivärisi sisustuksessa.
Onko se pysyvä vai vaihteleeko se mielialan
mukaan?

Jos kysyy lapsiltani, mikä on äidin lempiväri, he vastaavat: "Kaikki värit." Niin se taitaa vähän ollakin. Eniten miellyttävät silmääni vastavärit ja murretut sävyt. Nyt taitaa olla tulossa kirkkaiden värien vuoro: olen keväällä ostanut esim. turkoosin tuolin, paidan ja pitsiliinan!

 


6. Tärkein harrastuksesi?

Taitaapa se olla tämä askartelu, tuunaus ja käsityöt, kesällä taasen puutarhassa puuhastelu. Työhuoneeni on täynnä kaikenlaista askartelutavaraa sekä keskeneräisiä töitä. Pöytäni on monesti niin täynnä, ettei siinä voi mitään tehdä! Yleensä ompelukone onkin keittiön pöydällä, jotain toista työtä taasen teen ulkona portailla lasten leikkiessä hiekkalaatikolla...

 

 

7. Paras paikka missä olet käynyt?

Jaahas...tätä pitikin miettiä. Joitakin ulkomaan paikkoja on jäänyt mieleen, mm. Niilin suisto. Matka sinne oli aivan kuin olisi tipahtanut muutaman tuhat vuotta taaksepäin historian kirjoihin! Muistoista kumpusi kuitenkin kuvia kauempaakin, mummolastani. Kesä- ja talvilomat siellä olivat vallan ihanaa aikaa. Mutta se paras paikka taitaa kuitenkin olla maakunnan oman keskussairaalan synnytysosasto. Reissut sinne ovat olleet aina jänniä ja pelottavia, odotettuja ja mieleenpainuvia. Ja tuliaiset ovat olleet vertaansa vailla!

 

 

8. Kuka suomalainen laulaja on suosikkisi?

Ehdin kuuntelemaan nykyään todella vähän musiikkia. Mutta jos pitää mainita yksi suosikki, se voisi olla Tarja Turunen ja hänen Nightwish-kautensa. Sen musiikin kanssa onnistuu siivoaminenkin suit sait sukkelaan :)

 

 

9. Suosikkiruokasi?

Suosikkiruoka....? Hm...Minulla ei taida olla varsinaisesti mitään suosikkiruokaa, pääasia että ruoka on maukasta ja täyttävää. Itse tykkään kokeilla kaikenlaista, vaikka keittiö ei olekaan minun vahvimpia alueitani (ja välillä muu perhe ihmettelee aikaansaannoksia lautasellaan..). Ruuanlaitto menee nykyisin paljon lasten ehdoilla, joten mainittakoon tähän ne itse tehdyt lihapullat ja uuniperunat. Leivon satunnaisesti, viimeksi tätä kuvassa olevaa maailman parasta banaanikakkua, jonka ohjeen löysin täältä: http://cebic.vuodatus.net/lue/2009/11/maailman-paras-banaanikakku

 

 

10. Suosikkijuomasi?

Maito on aina hyvää, kaakao, kahvi maidolla...Pidän myös erilaisista pirtelöistä ja smooth-juomista.

 

 

11. Mistä unelmoit?

Ainahan ihminen tahtoo kasvaa ja kehittyä paremmaksi, niin minäkin. Paremmaksi tekemään sitä ja tuota, olemaan parempi ihminen itselle ja toisille. Minun unelmani ovat aika moninaisia ja arkipäiväisiä tällä hetkellä: pienet toteutuneet askareet, hyvin nukuttu yö, terveys...Välillä sitä haaveilee unelmiensa töistä. Toisaalta tuntuu, että minulla on jo kaikki, oma talo ja oma perhe :) 

 

Haastan seuraavat 5 bloggaria minäkin sen 11 sijaan ja toivon, että osallistutte ja jatkatte haastetta, ellette ole jo saaneet tätä haastetta;

1.  Jonsku http://jonskuponsku.blogspot.fi/

2.  Neulanhaltija http://neulanhaltija.blogspot.fi/

3. Pikkusisko http://pikkuinensisko.blogspot.fi/

4. Susannan työhuone http://susannantyohuone.blogspot.fi/

5.  Nanainen http://nana-nanainen.blogspot.fi/

 

Ja minä kyselen seuraavilta haastettavilta seuraavanlaisia:

1. Miksi kirjoitat blogia?

2. Vuodenaika josta tykkäät? Miksi?

3. Harrastuksesi?

4. Tärkein periaatteesi?

5. Jatka lausetta: "Kun minä..."

6. Minkä kirjan luit viimeksi?

6. Paras muisto lapsuudestasi?

7. Mikä olit entisessä elämässäsi?

8. Viher- vai jauhopeukalo?

9. Keksi lause, jossa on vähintään 6 sanaa ja kaikki sanat alkavat k-kirjaimella.
Esim. Kukko kiekaisi kirkkaana kesäaamuna kiven kupeessa.

10. Lempivärisi?

11. Kolme suurinta haavettasi?


 

2 kommenttia:

Liisan kotona kirjoitti...

Kiva oli lukea vastauksiasi. Ei ollut helppoa keksiä kysymyksiä. Kitos, kun otit haasteen vastaan.

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitoksia vain sinulle Liisa haasteesta, kiva oli vastauksia miettiä! Ja myöskin funteerata haastettavien kysymyksiä :)